Jak dekorovat jídelní stůl

 Rádi byste vytvořili jedinečnou atmosféru u jídelního stolu? Dekorace a zajímavé doplňky k jídelnímu stolu neodmyslitelně patří a pomohou Vám dotvořit perfektní vhled i   atmosféru. Přinášíme Vám několik tipů jak na to.
 
 Začneme od základu - a to právě ubrusem
 
 Tajemství perfektního vzhledu spočívá právě ve výběru vhodného ubrusu. Důležitá je také jeho umístění a vhodně zvolená délka, abyste dosáhli kýženého výsledku měli   byste vzít v úvahu, že každé straně stolu by měl ubrus ideálně přesahovat jeho hrany o 25 až 30 cm.7
 
 Pokud byste rádi dosáhli slavnostnějšího dojmu, doporučujeme zvolit takzvanou metodu "vrstvení". Můžete zvolit jiný tvar, který docílíte například kontrastním běhounem.
 Na jednobarevný ubrus můžete vrstvit také dekorativní látky jako je měkčená organza, která je vhodná na výrobu jednoduchých dekorací, svůj ozdobný účel splní velice   dobře. Dále můžete dekorovat, dle ročního období a na ubrus umístit lístky či jiné přírodní dekorace, docílíte tak dokonalé atmosféry.
 
 Můžete také použít ubrousky v různých v barvách " tón v tónu " či tradiční bílé, které můžete umístit do kroužků ubrousky.
 
 
 
 Květiny jako aranžmá pro slavností tabuli
 
 Květinové dekorace nesmí chybět na žádné slavnostnější tabuli. Nejen, že stůl promění v krásný oltář, ale také jej provoní. Výběr květin záleží na typu události. Pro   každodenní stolování můžete zvolit jednoduché luční kvítí, které najdete všude po okolí. Svou službu docela dobře splní a nebudou pro Vás větší investicí. Důležité však je,   vždy vybírat méně aromatické květiny, které nepřehluší vůni jídla ani vína.
 
 
 
 U večerní tabule svíčky nesmí chybět
 
 Toužíte-li po intimní atmosféře nezapomeňte na svíčky. Teplo a světlo vytvoří dokonalou a romantickou atmosféru. Doprostřed můžete postavit jednu hlavní svíčku, kterou   umístěte několik centimetrů pod úroveň očí, aby neoslňovala Vás ani Vaše hosty. Ostatní svíčky umisťujte doprostřed stolu, aby přísedícím nijak nevadily.
 
 Pro slavnostní atmosféru se hodí úzké svíce, pro neformální události naopak můžete zvolit svíčky kratší a širší.
 
 
 
 Obecně se řiďte pravidlem všeho moc škodí. Stůl je určen primárně pro stolování a tak by nemělo Vám ani Vašim hostům zbytečně něco překážet.