Sklenice na bílé a červené víno rozdíl

Položili jste si také někdy otázku jaký je vlastně rozdíl mezi sklenicemi na červené víno a na bílé víno ? Potom nejste sami. Připravili jsme si pro Vás článek, kde se tomuto dotazu budeme podrobněji věnovat a kde si vysvětlíme pro je dobré si víno vychutnávat s různých druhů či tvarů skla .

Jak sami dobře víte, každý člověk disponuje 5ti základními smysly. A tím jsou zrak, sluch, čich, hmat a chuť. Víno je lahodným nápojem a sklo k němu neodmyslitelně patří. Ideální je zvolit takové sklo, kde barva vína dobře vynikne, protože je známo, je "jíme i pijeme" očima.

Na bílé víno patří menší sklenice, a to z toho důvodu, aby víno rychle neteplalo. Jelikož se bílé víno doporučuje servírovat při 10 - 12 stupních. V menší sklenici si tak vychutnáme jeho intenzivní chuť.

Na červené víno se používají objemnější sklenice, aby se aroma lépe uvolňovalo a chutě se tak dobře rozložily. Je známo, že se červené víno doporučuje otevřít již hodinu před jeho samotným servírováním. Pokud tomu tak učiníte, můžete se tak těšit z ještě lahodnější chuti, které jsou pro danou odrůdu typické.

Pokud patříte ke skutečným milovníkům vinné révy, potom doporučujeme na skle nešetřit a vybrat si ty pravé. Nabízíme vysoce kvalitní sklenice od značky Riedel o kterých se více dozvíte přímo zde .

Jelikož my patříme jak k milovníkům kvality, tak i designu, můžete si u nás vybrat i designové sklenice na víno, různých barev či tvarů.